Personeelsfeesten: Spooktocht in een verlaten stad

Spooktocht in een verlaten stad Prijs: Zie omschrijving

Zombie tocht in een helemaal verlaten spookstad in weeze Duitsland ( net over de grens bij nijmegen)
Dit is uniek in geheel europa
Zeer spannende tocht in een stad waar autos zijn ontploft, gebouwen zijn verbrand, dwars door een trein en in grote spookkelders en gebouwen.
Dit is het verhaal:

Na de tweede wereldoorlog gaf de NAVO de toestemming voor het bouwen van 126 vliegvelden. 31 hiervan werden gebouwd in Duitsland, waaronder vliegbasis Laarbruch in Weeze.

RAF (Royal Air Force, de luchtmacht van het Verenigd koninkrijk) Laarbruch werd geopend in oktober 1954 en was een van de grootste Britse militaire vliegvelden. Er woonden meer dan 1570 families en er werkten ongeveer 2300 militairen. Deze basis was daarom ook een echte stad geworden met 2 scholen, 5 winkels, 2 postkantoren en 2 banken. Maar ook sportcentra, zwembaden, en tennisvelden De taak van de gevestigden, was een verkenningspatrouille d.m.v. (lucht)foto's. Ook nederlandse militairen en militaire toestellen werkten hier ongeveer een jaar later aan mee.

In 1957 kree g Laarbruch naast de technische verkenningpatouilles de nieuwe taak 'luchtruim verdediging' en werden er steeds meer vliegtuigen gevestigd. In 1971 werden de Canberra vliegtuigen vervangen door Buccaneers, die 'vliegende bakstenen' genoemd werden omdat zij kernbommen droegen. In 1972 werd er door onbekende reden tijdens een testvlucht van een Buccaneer een kernbom ter explosie gebracht. De luchtdrukgolf en de hittestraling die gebouwen deed instorten en/of in brand zette, maakte 10.000 directe slachtoffers rondom de basis. De radioactieve straling die vrijgekomen was, heeft het slachtofferaantal verdubbeld. De straling (zowel direct als indirect) zorgde (als de ontvangen dosis niet dodelijk was) in de loop van jaren en tientallen jaren na de blootstelling voor verhoogde kans op kanker en/of afwijkingen bij slachtoffers en hun nageslacht.



Alle inwoners van Laarbruch zijn om het leven gekomen en vanaf deze gebeurtenis is vliegbasis Laarbruch een verlate n stad waar niemand meer naar omkeek.



Sinds korte tijd wonen er weer mensen in de omgeving van Weeze. Niemand waagt zich ook maar 1 voet op het terrein van de oude basis na zonsondergang. De reden hiervan is de 'stadslegende' (boodjeaapverhaal) die te ronde gaat: Er zouden nog overlevenden van de ramp in de gebouwen wonen, die zo misvormd en verbrand zijn dat zij zich niet meer in het daglicht vertonen. Mensen praten over een soort zombies die niet meer denken of voelen en geen enkele emoties vertonen, maar of er daadwerkelijk waarnemingen zijn weet niemand.



Is deze legende waar of zal het een legende blijven? Zijn er daadwerkelijk nog mensen? En zo ja, zijn dit nog wel mensen? De vraag blijft onbeantwoord zolang niemand zich na zonsondergang in dit gebied durft te wagen om dit mysterie op te lossen. Bent u wel koelbloedig? Heeft u stalen zenuwen? Durft u zich na zonsondergang in dit gebied te lopen om te zien of deze legende w aar is? Zorg er dan altijd voor dat u in een groepje loopt, ga nooit alleen! Sta niet te lang stil en maak geen lawaai! Zorg ervoor dat u altijd een lamp heeft die aanstaat, aangezien licht afschrikt. Wanneer u iemand tegenkomt, kunt u het beste zo snel mogelijk verder lopen.

Naast deze spooktocht hebben wij nog diverse andere spooktochten. Bekijk onze website.
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Personeelsfeesten