Personeelsfeesten: Vaar mee over de Limes bij Woerden!

Vaar mee over de Limes bij Woerden! Prijs: Op aanvraag

Van april t/m september verzorgt St. Romeins Schip Woerden cultuurhistorische excursies met een vaartocht over de singels van Woerden.

Het schip "Per Mare ad Laurium" is een reconstructie van een bijzonder Romeins vrachtschip uit de 2e eeuw na Christus. De resten hiervan zijn in 2003 opgegraven in De Meern, net als Woerden gelegen aan de Rijn, de noordgrens van het Romeinse rijk (Limes).

Bij het standaard programma loopt u na een korte uitleg op de Romeinse afdeling van het Stadsmuseum Woerden onder begeleiding van de gids naar het schip. Tijdens de vaartocht van ca. 45 minuten van de Haven naar het Kasteel van Woerden (of andersom) vertelt de gids u van alles over de bouw van het schip, de Romeinse tijd en de rijke geschiedenis van vestingstad Woerden. Het programma duurt in totaal ca. 90 minuten.

Dit standaardprogramma wordt elke zaterdag om 14.00 en 15.00 uur door vrijwilligers uitgevoerd.

Voor groepen zijn ook andere dagen en andere vaarroutes mogelijk. Bij voorbeeld over de Grecht naar de Boerinn of naar Fort Wierickerschans in Bodegraven. In het gezellige Woerden zijn tal van mogelijkheden om uw uitje te combineren met een drankje en hapje, een museumbezoek of een wandeling door het groen.

Voor meer informatie en reserveringen: www.romeinsschipwoerden.nl
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Personeelsfeesten